UUSI PALVELU MIETES YHDISTÄÄ PILATESTA JA MIELENHUOLTOA

Aitopilates Rovaniemi ja Vitamind tuovat Rovaniemelle uuden hyvinvointipalvelun, Mietes-harjoituksen, joka sisältää pilatesta ja mielenhuoltoa. Pilatesosuudesta vastaa pilates- ja liikunnanohjaaja, Aitopilates Rovaniemen yrittäjä Kati Kuha. Mielenhuollon ohjaa psykologi (PsM), psykoterapeutti, työterveyspsykologi ja Vitamindin yrittäjä Viveka Kauranen. Mietes-tunneille pääsee lokakuun 3. päivästä alkaen Aitopilates Rovaniemen studiolle.

 

Aitopilates Rovaniemen ja Vitamindin yrittäjät lähtivät kehittämään liikuntaa ja mielenhuoltoa yhdistäviä palveluita asiakaspalautteen perusteella. Valikoimaksi muotoutui Mietes-ryhmätunti ja työyhteisöille suunnattu Treenaa ja relaa -palvelu, joka tulee saataville vuonna 2020.

 

"On tullut paljon kyselyitä siitä, saako studioltani pilateksen lisäksi myös rentoutus- ja hengitysharjoituksia. Olen huomannut työssäni, että ihmiset ovat prässissä. Joko työympäristö puskee heitä ja heidän on hankala asettaa rajoja tai ihmiset puskevat itse itseään. Heille on myös voinut tapahtua jotain odottamatonta, joka tekee arjesta paineista. Pilates on mielestäni ylivertainen liikunnan laji uudistamaan ja palauttamaan kehoa aktiivisen liikkeen kautta. Haluan kuitenkin, että ihmiset saavat myös mielen hallinnan työkaluja, jotka ovat keskeisiä taitoja hyvinvoinnin kannalta.", Kati Kuha kertoo.

 

Mietes-tunti sisältää 20 minuuttia pilatesta ja 40 minuuttia itsehavainnointi- ja itsesäätelytaitojen harjoittelua. Tuntien teemat voivat vaihtua ja mielenhuoltoon on käytössä erilaisia menetelmiä.

 

"Mietes ei ole terapiaryhmä, vaan taitojen harjoittelun ryhmä, jossa pilateksen lisäksi harjoitellaan havainnoimaan ja hallinnoimaan omaa mieltä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi ajatusten ja tunteiden tunnistamista ja erottamista toisistaan, itsen eri puolista tietoiseksi tulemista sekä omaan hengitykseen tutustumista, jotta siitä voisi kehittyä rauhoittumisen, levon ja palautumisen väline. Paljastumista ei tarvitse pelätä, sillä ryhmässä ei ole tarkoitus jakaa yksilöllisiä elämäntarinoita tai muitakaan mielensisältöjä, vaan tarkastelu tapahtuu pääasiassa suhteessa itseen", Viveka Kauranen selventää.

 

Mietes-tunnille voi osallistua yhden kerran tai jokaisena torstaina. Ennalta mielen hallinnan taitoja ei tarvitse osata.

 

"Mietekseen saa tulla vain yhdeksi kerraksi tai voi varata itselleen useamman tunnin sarjan. Sama pätee, kuin missä tahansa harjoittelussa: mitä enemmän harjoittelee sitä taitavammaksi tulee. Tunnille saa tulla sellaisena kuin on ja siellä on lupa olla sellainen kuin on.", Kauranen sanoo.

 

Mietes-tunnit alkavat 3.10. klo 17.15 Aitopilates Rovaniemen studiolla osoitteessa Pekankatu 3. Tunnille mahtuu enintään 10 osallistujaa ja se toteutuu, kun ilmoittautuneita on vähintään neljä. Mietekseen voi ilmoittautua viimeistään kahta päivää ennen harjoitusta osoitteessa varaaheti.fi/aitopilatesrovaniemi. Harjoituksen hinta on 37-35 euroa kerralta. 

p. 040 7009 929

Pekankatu 3, 96200 Rovaniemi

©2018 by Aitopilates Rovaniemi. Proudly created with Wix.com