Kati Pylkkänen Aitopilates Kuopio

KATI PYLKKÄNEN

Pilatesopettaja, "2nd. generation teacher", Aitopilates Kuopion omistaja

Olen liikunta-alan ammattilainen ja ohjannut liikuntaa sen eri muodoissa noin 25 vuotta ja viimeiset 12 vuotta olen keskittynyt pilatekseen. Minulla on takana kaksi pitkää pilateskoulutusta USA:sta ja valmistuin ensimmäisenä, ja tällä hetkellä ainoana, Suomessa Jay Grimesin (Vintage Pilates, Los Angeles) ”The Work” koulutuksesta marraskuussa 2015. Jay työskenteli Joseph Pilateksen alkuperäisellä 8th Avenuen studiolla New Yorkissa rinta rinnan hänen ja Pilateksen vaimon Claran kanssa. Joen kuoleman jälkeen Jay työskenteli vielä 10 vuotta Claran kanssa. Olen harjoitellut ja kouluttautunut Jayn kanssa viimeiset kuusi vuotta ja hänen tieto-taito pilateksesta on ainutlaatuista ja oikeaa. Hänet tavattuani minulla ei ole ollut enää tarvetta etsiä mitään muuta. 

Tarjoan studiollani mahdollisuuden harjoitella pilatesta niin lähellä sen alkuperää kuin mahdollista. Pilateksen perimmäinen tarkoitus on oppia tuntemaan oman kehon tarpeet ja liikkua sen mukaisesti, mutta aktiivisesti. Tästä syystä Aitopilates Studion ryhmätunneilla on maksimissaan 4 henkeä, jolloin yksilökohtainen huomioiminen on mahdollista. 

Ensimmäisen pilates-studioni avasin Rovaniemelle vuonna 2010. Elämä toi minut Kuopioon helmikuussa 2017 ja pian avasin Aitopilates Studion Tulliportinkadulle. Erittäin iloinen olen siitä, että joulukuussa 2018 aukeaa ensimmäinen Aitopilates franchising studio Rovaniemelle, joten tietyllä tavalla ympyrä sulkeutuu. 

Koulutukseltani olen myös liikunnanohjaaja ja urheiluhieroja sekä minulla on Bachelor of Hospitality Management englanninkielinen AMK tutkinto. Tällä hetkellä opiskelen työn ohella liikuntalääketieteen aineopintoja Itä-Suomen yliopistossa. Päädyin harjoittelemaan pilatesta vuonna 2004 skolioosin aiheuttamien selkäkipujen vuoksi. Kivut ovat olleet historiaa vuosikaudet, joten elämää ilman pilatesta en voi omalla kohdallani kuvitella. Pyrin liikkumaan monipuolisesti ja tavalla, joka sopii keholleni. Toivon, että ihmiset kokeilevat uusia asioita ja antavat uudelle liikuntalajille aikaa.